viernes, 1 de agosto de 2014

HIKKADUWA-COLOMBO

Avui és l'últim dia que estem per aquestes terres. Demà iniciarém un nou camí que ens portarà cap a Maldives (si, si, ni jo m'ho crec encara!!) i la India.

Iniciem el nostre últim trajecte amb tren fins a Colombo, 2h dretes (i això que hem agafat 2nd class) però gaudint de les últimes vistes de la costa, les palmeres, els cocos taronjes, les casetes a mig camí fetes amb canya de palmera, la fumerada que fan quan cremen les fulles, els nens esperant a que passi el tren per saludar eufòrics als passatjers apilotonats a les portes obertes del mateix tren, olorant la barreja de menjar, fruita i líquid que contínuament salten els venedors ambulants, sentint-nos obervades per últim dia a Sri Lanka (si, sé que a la India serà pitjor encara!), el país on la gran majoria van descalcos (és molt comú trobar-se xancletes imparelles oblidades al carrer) els somriures blancs, la pell molt negre i el cor molt gran.

Ens hem trobat de tot, però si una cosa és certa és que són legals (sempre s'ha de regatejar una miqueta, és norma de viatger asiàtic), no saben mentir ni discutir (o no volen), fet que facilita molt la feina a l'hora d'arribar a un acord.

País on el Food City (supermercat local) sempre està buit, on el porter trajat obre la porta amb grans reverències i els productes de totes les marques i procedències s'amunteguen a les estanteries degut als preus elevats, on és més barata una birra lion de 660cl que un paquet de llet en pols, tant necessària per al desenvolupament dels infants i els adults.

País on el gairebé 80% són homes (o les dones estàn clausurades a casa), i de cada 4 en treballa 1 (i la resta s'ho mira).

País on no hem aconseguit ni aprendre una paraula i on el dialecte i la grafia són tant bonics com la seva gent, el seu paisatge o les habilitats en fer magnífics tapissos pintats les dones i escultures tallades en fusta els homes.

On és molt fàcil fer el guiri però no tant fàcil que entenguin que ets una "backpacker", que viatges com un local més i defuges els packs "todo-incluido" (com jo dels Coreans).

Trobarem a faltar el: Hello, madame, Where are you from?. (Continu i insistent)
Trobarem a faltar el: Tuk-Tuk, Taxi?
Trobarem a faltar les escupinades indiscriminades en lloc i hora per treure el tabac que masteguen durant hores de color vermell.
Trobrem a faltar l'obsessió per escombra contínuament, sobretot en llocs tant inverosímils com a la sorra de la platja...

En fi...no deixeu de viatjar i un lloc molt recomanable és aquest: Sri Lanka (antic Ceylan, pels que passen de la cinquantena ;)).

Demà marxem a MALDIVES!!, somni recorrent des de que tinc ús de raó, encara no en sóc conscient, però demà quan divisi els atalons des del avió, molt possible sigui la dona més feliç del dia 2 d'Agost del 2014 i és que, hi ha rés millor que començar l'Agost a Maldives?? Si, començar-lo amb una birra a la mà, però com que són musulmans, està prohibit l'alcohol.. (demà en sortirém de dubtes!).

Ha estat un gran plaer i orgull poder visitar aquest petit-gran país que és: SRI LANKA.


























1 comentario:

  1. Que guai el resum neus. Si en el fons ets una romàntica i una tova ;) x cert ja t'hem vist arrapapada amb l'excusa de la manta...esñero no fos res

    ResponderEliminar